Camping på festival

Att åka på någon festival är något som nog många gjort både några och många gånger. Ofta kan det bli så att man spenderar mer tid på campingen än på själva festivalområdet.

Vad är då lämplig utrustning och vad ska man tänka på innan man ger sig iväg på till exempel Bråvalla eller Sweden Rock? Det gäller att vara så förberedd som möjligt för att kunna ha en härlig vistelse och njuta de dagar man spenderar på festivalen.

Tält på camping

Tältet

Det viktigaste av allt när man ska campa är nog ändå tältet. Om man ska på festival kan det vara bra att inte ha med det allra dyraste tältet, då tält som används på en festivalcamping ofta tenderar att gå sönder, dock ska det för den delen inte vara ett tält som är allt för billigt, då dessa ofta är av betydligt sämre kvalitet. Dessutom är det viktigt att ha ett tält som skyddar bra mot regn, då det som bekant ofta kan regna på festivaler. Det är inte alltid att föredra att dra en presenning över tältet då de inte alltid skyddar ens tillhörigheter. Man vill inte börja dagen med att allt är blött och fuktigt utan satsa på en rejälare variant då det är det viktigaste du har med dig. I de flesta sportaffärer går det att hitta tält av bra kvalitet från 900 kronor och uppåt. Surfa in på Länna Sport för att kolla in deras sortiment på tält.

Innan man åker iväg kan det också vara en bra idé att testa att sätta upp tältet åtminstone en gång, så man inte riskerar att inte kunna sätta upp tältet när man väl är på plats. Och en sak till, se till att inte glömma någon del till tältet, som tältpinnar och dylikt.

Sovsäcken

En annan sak som är viktigt vid camping på festival är sovsäcken, framför allt om festivalen äger rum under försommaren eller sensommaren då nätterna kan vara betydligt kallare än i mitten av juli. En sovsäck har i princip en viktig funktion och det är att hålla värmen. Tänk på att det ofta även kan bli ganska varmt i tältet och därför finns det ingen anledning att satsa på en sovsäck som tål tio minusgrader eller liknande. Det går att hitta bra sovsäckar som tål kyla från några hundra och uppåt. Se också till att ha ett bra liggunderlag så du får vila ordentligt mellan festligheterna.

-camping-couple-lying-inside-tent-summer-countryside

Underkläder och stövlar

Andra saker som kan vara bra att ha med när man ska campa på festival är flera par strumpor och andra underkläder, men framför allt strumpor eftersom man går mycket hela dagarna och det kan därför vara skönt att byta med jämna mellanrum. Ett par rejäla gummistövlar kan vara att föredra om det är en regnig festival, klicka dig vidare här för att hitta rejäla stövlar. Varma och tjocka kläder, även mössa och vantar kan vara en god idé. Se till att försöka ha så mycket snabbtorkande material som möjligt i din packning och gärna en handduk i microfiber som torkar snabbare.

Övrigt

En annan bra sak att ha med är tomma PET-flaskor att fylla på vatten i. Utöver det kan det även vara bra att ta ut kontanter innan man ger sig iväg, då det på många festivaler inte går att betala med kort.

Sen går det ju inte att sticka under stolen med att festival är en plats för fest och detta innefattar för många dryckenskap. De flesta föredrar nog att avnjuta sina drycker svala, men är vädret önskvärt varmt och skönt så blir det förstås en utmaning att hålla dessa drycker önskvärt kylda – men det finns några trick.

  • Tryckluft – om du vänder burken uppochner och sprutar på exempelvis en ölburk så kommer den att bli duktigt kall.
  • Minikyl – elektriciteten kan såklart bli ett problem, men det finns i regel kylar med bra batteri, annars kan du skaffa en solcellsladdare som håller liv i kylen.
Bookmark the permalink.