Festivaler utomlands

Här i Sverige är säsongen för festivaler utomhus, relativt kort. Dock finns det festivaler som hålls inomhus att tillgå, men inget slår folkfesten som uppstår när allt sker utomhus. Ta då ditt pick och pack och dra utomlands där värmen håller i sig längre och klimatet är helt annat.

festivalDanmark har en årligt återkommande festival i Roskilde som heter just Roskildefestivalen. Den fyra dygn långa festivalen, har hållits sedan 1971 och öppnar traditionellt den sista söndagen i juni. Här spelas framförallt rockmusik, dans och hiphop och besöks av gäster från alla möjliga länder.

Australien är ett festivalland att räkna med, där du hittar festivaler som St. Jerome’s Laneway Festival, hålls sent februari-mars, Meredith Musik Festival, hålls i december, Falls Festival, som hålls 29 december till 1:a januari.

Tänker det bära iväg på någon trevlig festivaltripp, kan det vara smart att ta del av tips från tidigare artikel här och se till att vara ute i god tid. Kolla upp om du måste vaccinera dig innan du åker, så att du har fullgott skydd mot alla eventualiteter.

För att få bättre insikt om hur festivaler utomlands är, kan man söka reda på information på nätet. Det finns många forum där frågan diskuteras och det kan vara en bra ide att läsa på lite innan man tar det slutgiltiga beslutet.

 

Bookmark the permalink.