Maskeradfestival

MedeltidstjejRunt om i Sverige finns en rad olika festivaler där folk klär ut sig. Den kanske mest kända är Medeltidsveckan i Visby som varje år lockar tusentals besökare till Gotland. Även så kallade lajv är populärt där man i diverse olika utstyrslar gestaltar en händelse antingen fiktiv eller historiskt förankrad.

För den som själv känner för att anordna en egen liten festival med maskeradtema finns alla möjligheter att lyckas. Sommartid räcker det egentligen med en äng och folk som är utklädda så har man i princip en festival med maskeradtema. I många svenska städer anordnas dessutom stadsfestivaler. Under dessa finns alla möjligheter att skapa en egen festival, dessutom kanske man kan få stöd och hjälp från stadsfestivalen eller kommunledningen beroende på vilka som står för arrangemanget.

Vilken inriktning ska man då ha på sin festival? Många tänker nog när de hör orden maskerad och festival på någon form av utklädnad med historisk koppling, där man klär ut sig i medeltidskläder eller 1700-talsmode. Vem drömde inte om att få vara riddare i en häftig rustning när man var liten! Hos prylgurun Partykungen, så kan du hitta i princip vilken utklädnad som helst. Varför inte just nämnda riddardräkt! Här kan du titta på en sådan: http://www.partykungen.se/riddare.

Varför inte rikta in sig på en festival med tema från någon känd film eller filmgenre. En Star Wars- eller Star Trek-festival kanske kan vara något där folk gestaltar Luke Skywalker, Han Solo eller Darth Wader. Dock kan det bli ganska varmt att gå klädd som Darth Wader en varm sommardag.

Eller varför inte en maskeradfestival med skräcktema, sporttema eller djurtema.

Bookmark the permalink.