Musikalfestival i New York

New York, The Big Apple, är musikalernas huvudstad. Det är på Broadway man ser de allra största uppsättningarna och för den musikaltokige är det ett riktigt Mecka. Nu utgör Broadwayföreställningar inte riktigt en festival i ordets traditionella mening men man kan enkelt fylla sina dagar med musikaler på samma sätt som man under en festival fyller sina dagar med konserter.

New York

De stora musikalstjärnorna uppträder som sagt på Broadway och man kan enkelt planera sitt musikalschema genom att använda sig av den officiella hemsidan. Just nu kan du se klassiker som Fantomen på Operan, Chicago, Mamma Mia, Les Miserables och Lejonkungen, för att bara nämna några. Ett nytillskott att kolla in är också The Book of Mormon som har beskrivits som århundradets roligaste musikal. Den har skapats av duon bakom South Park, Trey Parker och Matt Stone, så oortodox humor och oväntade vändningar är att vänta. Det är enklast att köpa biljetter direkt från Sverige: Go Music Travel erbjuder både biljetter och hela resepaket till föreställningar i New York.

Man ska naturligtvis passa på att se mer av allt staden har att bjuda på. På halvön Manhattan, som är den mest kända stadsdelen i staden ligger de flesta attraktionerna, men Manhattan är stort så det är viktigt att ta tid på sig. Man promenerar inte från FN-skrapan till Broadway till exempel men taxi är billigt och de gula bilarna finns överallt. En båttur från södra Manhattan på Hudson River är även det en upplevelse. Att få se Manhattan Skyline på samma sätt som passagerarna på atlantångarna som innan flyget utvecklades tog svensk-amerikaner mellan det nya och det gamla hemlandet. På förmiddagarna utforskar man den unika staden och på eftermiddagarna är det dags för musikalerna.

Bookmark the permalink.