Skapa mervärde på din festival

Många är vi som älskar att åka på festivaler av alla de slag. Man får träffa nya människor, lyssna på musik och lämna vardagens problem hemma. Men vad bör man tänka på om man själv vill anordna en festival eller bredda den festival man redan har.

Just den logitiska delen och allt som måste fixas har du säkert bättre koll på än oss. Idag ska vi dock titta närmare på vad man kan göra för att festivalen ska bli roligare för dina besökare. Än utmaning så god som någon.

Vårt första förslag knyter an till en av oss människors mest grundläggande drifter. Mat. Att tillhandahålla mat på festivalområdet kan därför vara ett riktigt smart drag och något som också gör att dina besökare stannar längre. Food Trucks är något som blivit allt vanligare på senare år och något som säkert kommer bli uppskattat på din festival.

Ett annat, något oortodoxt förslag, är att anlita en trollkarl. Kanske kan hen gå runt bland dina besökare och roa med små tricks eller också låter du hen uppträda på en scen. Oavsett kan det bli ett uppskattat tillskott till din festival och en riktig stämningshöjare.

Men det finns mycket annat du kan göra. Att anordna tävlingar eller liknande är även det ett roligt sätt att behålla dina besökare på festivalområdet. Du kanske också ta en annan riktning och anordna någon rolig aktivitet som drar dit folk som kanske inte tänkt komma annars. Ett vattenkrig eller liknande kan (speciellt på en varm sommardag) göra att ännu fler ansluter och din festival blir en riktigt succé. Lycka till!

Bookmark the permalink.