Tips till festivalåkaren

Det är bara några månader tills festivaltiderna sätter igång igen. Under sommaren har man som mest lust och tid att stå utomhus och hoppa i takt med favoritbandet. Planerar du din första riktiga festivalsommar, har du kommit rätt. Här får du bästa råden för att få den perfekta sommaren. 

music festival

Köp biljetterna så fort de släpps

Vela inte. Vill du gå, köp biljetten så tidigt som möjligt. Om någonting skulle ge dig förhinder längs vägen, kan du alltid sälja dem på nätet. Om festivalbiljetterna är slutsålda kan du till och med sälja dem lite dyrare. Du vill inte sitta med festivaldrömmar och märka att alla bra festivaler är slutsålda. Håll koll på släppdatumen för biljetterna och ta några minuter ur din dag att boka dina.

Boende

Många säger att man ska tälta för att få den riktiga festivalupplevelsen. Att tälta är överskattat, säger vi. Ska man roligt vill man kunna duscha, sova skönt, vara varm och inte riskera att tappa sina saker bara för att man går och ser på ett band i en timme. Du ansvarar själv för dina saker på campingen och stölder är tyvärr vanliga.

Boka istället in dig på ett hotell i närheten. Detta ska också göras långt i förväg. Du får bra pris om du bokar via nätet eftersom du kan hitta rabattkoder och hotellsajter som hittar de bästa priserna. Bokar du via hotels.com kan du komma undan billigt. Festivaler som sker i eller nära stadskärnor är bäst lämpade för hotellboende eftersom du aldrig kommer vara långt ifrån festivalområdet.

Packning

Tänker du bo på området ska du packa lätt. En ryggsäck är perfekt för du behöver du inte lämna kvar saker i tältet när du ska iväg. När du står i stora folkmassor kan du ha ryggsäcken på magen, då kommer ingen åt facken. Ta inte med dig för mycket värdesaker: vädret och omgivningen kan lätt förstöra känslig elektronik.

Bor du på hotell eller i stuga kan man packa med sig några lyxartiklar såsom extra ombyten, en bra bluetooth högtalare för att höja stämningen med musik innan man ger sig av för dagen, samt handdukar och liknande.